Hytteregler

Bruk av hyttene våre fra A-Å.

Hyttene til DNT Finnskogen og Omegn er ubetjente, det vil si at det ikke er anledning til å kjøpe mat/proviant på disse. (Med unntak av Lebiko som har hyttevert på sommeren og det er anledning til å kjøpe «snacks», informasjon om dette ligger på våre hjemmesider og på våre Facebook sider)

1. Planlegging

Planleggingen er en viktig del av turen. Gå inn på UT.no og finn et turområde, turforslag og hytter som frister. Skaff deg kart over området og DNT-nøkkel. Pakk sekken og legg i vei!

2. Nøkkelen

De aller fleste hyttene er låst med standard DNT nøkkel. Sjekk hva som gjelder på den enkelte hytte du har tenkt deg til.

3. Fyring

Etter at du har kommet deg vel inn på hytta, er det tid for å fyre i ovnen. Husk at veden ofte må fraktes et stykke inn, og krever både tid og ressurser, fyr derfor etter behov og med fornuft.

4. Tørking

Mye kan være vått etter en dag ute, og det er som regel godt tilrettelagt for tørking av klær og sko ved ovnen. Heng opp det våte tøyet og få på deg tørt så fort som mulig.

5. Protokoll

Mens hytta blir varm kan du skrive deg inn i protokollen med navn, medlemsnummer og litt annen informasjon. Du har ikke rett på sengeplass før dette er gjort.

6. Lys

På våre hytter er det ikke strøm, på de aller fleste hytter er det stearinlys. Husk å sjekke at lysene står godt i lysestaken. Enkelte steder ligger det også lommelykter, husk å spare litt batteri til de som kommer etter deg.

8. Vann

På hytta finner du oppslag om hvor nærmeste vannkilde er. Vinterstid må man ofte smelte snø. Gjør dette gjerne på ovnen, slik spares gassen til matlagingen.

9. Matlaging

Propanapparat for matlaging finnes på noen av hyttene. Før du kan tenne på, må du vippe denne bryteren til «åpen» posisjon. Husk å vippe den tilbake når du er ferdig med å lage mat. Middagen er kveldens høydepunkt uansett hva man spiser etter en lang dag. Det varierer hva som finnes av kokemuligheter på hyttene, husk å sjekke på forhånd. Så snart du er ferdig med måltidet, vask opp, for at det skal være innbydende til neste mann.

10. Soving

Ingen ting er som å krype til køys etter en lang dag i skogen. Husk å ta med deg sovepose på hytteturen, ikke alle våre hytter er utstyrt med dyner/puter. Husk å se om det er madrasser eller kun brisker på hyttene. Dette ser du på ut.no

Er det flere på hytta, så vis respekt for de som ønsker å legge seg tidlig. Så viser de forhåpentligvis respekt for den som vil sove lenge neste morgen. Hodelykt er et godt tips hvis du vil lese på sengen.

11. Do

Det er utedo som gjelder på hyttene våre. Husk å bruke torv- eller barksekken til å strø over det du har etterlatt deg.

12. Betaling

Husk å ta med deg betalingsinformasjon fra hytta sånn at du har mulighet til å gjøre opp for deg. Ta for eksempel bilde av betalingsinformasjonen. Ved spørsmål tar du kontakt med DNT FO på finnskogen@dnt.no

13. Vask

Både bestikk, tallerkener, benkeflater og golv må vaskes før du forlater hytta. Forlat hytta i litt bedre stand enn da du kom. Fyll gjerne opp med litt ved inne i hytta før du forlater den. Søppel som ikke kan brennes må du ta med deg, husk du har klart å bære det til hytta, da klarer du det videre også.

14. Hunderegler

Innenfor alle hytteområder og hytter til DNT Finnskogen og Omegn, skal alle hunder føres i bånd hele året. Både av hensyn til folk (spesielt barn) egen hund og andre hunder.

På hytter med spesielle hundeinngjerdinger eller hundebur, kan disse benyttes fritt av gjester med hund.

Det er ikke tillatt med hund inne på hyttene, der ikke annet er spesifisert.

15. Annet:

Vis moderasjon ved bruk av alkohol

Røyke må man eventuelt gjøre utendørsVi ønsker alle et godt opphold;

Snakk med andre gjester, og finn de best mulige løsninger for alle.