DNT 150 år - jubileumstur

Merking av flyktningeruta, denne luksusen var ikke når flyktningene gikk her, de var avhengige av lokalkunnskap hos sine loser.
Merking av flyktningeruta, denne luksusen var ikke når flyktningene gikk her, de var avhengige av lokalkunnskap hos sine loser. Foto: Ingrid Gjeterud

I forbindelse med DNT's 150-års jubileum arrangeres det en fantastisk tur i grenselosenes fotspor. Hele turen går fra Strandlykkja til Gåstjärn, og arrangeres over to helger. Første etappe går fra Strandlykkja til Bergsetra den 17-19. august. Turen vi presenterer her er andre del av turen, og går 7-9. september og går fra Bergsetra til Gåstjärn i Sverige. Her vil du møte masse flott natur, kultur og historie.

Men vær OBS her er det påmeldingsfrist 6.august. Meld deg på  her: https://finnskogen.dnt.no/aktiviteter/95223/852953/

Agnåa ble brukt til Tømmerfløting
Agnåa ble brukt til Tømmerfløting Foto: Ingrid Gjeterud

Vandring i vakker natur med kulturhistorisk bakgrunn.

150-årsjubileet feires over hele landet. Her i Solør har vi valgt å arrangere en jubileumstur, samtidig som vi gjør et dypdykk i vår lokale historie. Vi har valgt å følge ei av flyktningerutene fra 2.verdenskrig. Underveis vil vi få høre om flyktningetrafikken, fløterhistorie og finnekultur.   

Vi vil ha med oss følgebil, og bagasjen vil bli fraktet til overnattingsstedene, slik at vi går med en lett dagstursekk. Den bør inneholde sitteunderlag, niste, rikelig med drikke, gnagsårplaster, toalettpapir, regntøy, solkrem og myggmiddel.

Det serveres mat hver dag: Første dag middag. Andre dag frokost, lunsj og middag. Tredje dag frokost, lunsj og middag.

Stikkord for hva som vil møte deg på denne turen er: vandring i flyktningenelosenes fotspor, og masse informasjon om hva det innebar både å være flyktning og los. Informasjon om tømmerfløting i Agnåa. Kulturelle innslag musikk, kunst, neverarbeid ++ (noen overraskelser må vi holde for oss selv) Mat med lokal tilknytning. Finnekulturen og informasjon om skogfinnene. Fantastisk natur. (Husk at på Finnskogen er det overnaturlige naturlig)

Opakersætra
Opakersætra Foto: Ingrid Gjeterud
Bjerkesetra
Bjerkesetra Foto: Ingrid Gjeterud