Juvberget, vårt nye overnattingstilbud langs Finnskogleden

Drengestua i Juvberget
Drengestua i Juvberget Foto: Ingrid Gjeterud

En perle med fantastisk utsikt og beliggenhet

Dessverre hadde denne artikkelen falt ut av Finnskogvandreren

DRENGESTUA I JUVBERGET ER DNT-HYTTE PÅ PRØVE I 2017

Etter en god dugnadsinnsats fra DNT Solør med innvendig oppussing av  drengestua i Juvberget, sto den ved årsskiftet klar til å ta i mot friluftsfolket.

DNT Solør har inngått bruksavtale med Morten Juvberget som eier stedet, med ett års prøvetid.

Juvberget er en gammel og velholdt gård på Åsnes Finnskog med hovedbygning, drengestue og stabbur. Den ligger fredfullt og vakkert til med vid utsikt over mye Finnskog.

Hit kommer man om man vandrer Finnskogleden sørover fra Haldammen eller nordover fra Honkaniemi eller eventuelt Järpliden-alternativet.

Du kan også følge Østre Finneveg fra – ja, helt fra Åsnes Kirke, faktisk.

Det går også bilvei helt fram via den fraflyttede grenda Posåsen.

Fra Juvberget kan du ta to lette toppturer, for rett nord for gården ligger to topper, Juvbergshetta og Svenskehetta på henholdsvis 611 og 602 m.o.h. På sistnevnte finner vi grenserøys nr. 101. Stien opp på Svenskehetta er merket med blå band, og den andre vil bli merket til sommeren.

Vi disponerer 1. etasje i drengestua. Det vil si soverom med sengeplass for 4 og stue med dobbel sovesofa i tillegg til romslig kjøkken. Her er dyner og puter til alle sengene, men man må ha med den obligatoriske lakenposen eller sovepose. Kjøkkenet er utstyrt med propankomfyr og alt man ellers trenger for å tilberede og innta måltider. Det er ikke innlagt vann, men brønn på gardsplassen, og vaskevann i nedløp fra takrenna på uthus.

Det er ikke innlagt strøm, men mye stearinlys.

Drengestua vil være tilgjengelig med DNTs nøkkel til nøkkelskap hvor man vil finne husnøkkelen.

Juvberget er ei perle på Finnskogen, og nå håper vi riktig mange vil benytte dette flotte tilbudet.

Sommernatt i Juvberget
Sommernatt i Juvberget Foto: Ingrid Gjeterud

Klikk her for å skrive tekst.

Inventar i Drengestua
Inventar i Drengestua Foto: Ingrid Gjeterud