Vandring med guide fra Lebiko til familiedag på Abborhøgda

Annet, , Familiedag
DNT Finnskogen og Omegn
Finnskogen (se kart)

På Abborhøgda kommer man til 175-års bursdagsfeiring av Fortidsminneforeningen, dette er en feiring fylt med aktiviteter, spennende historie, tradisjonsmat, tur og kultur, som passer for både store og små.

Fortidsminneforeningen er landets eldste frivillige organisasjon og fyller 175 år i 2019.

Riksantikvaren og DNT setter stor pris på foreningens arbeid for å ta vare på kulturminner og å spre kunnskap om håndverk og historie, og de to organisasjonene inviterer derfor til en felles feiring av jubilanten på Abborhøgda i Kongsvinger kommune 5. oktober.

Abborhøgda er et finnetorp fra 1700-tallet som ligger langs Finnskogrunden, en av 11 Historiske vandreruter som Riksantikvaren og DNT står bak.

Abborhøgda har vært i Statskogs eie, men overtas til høsten av Fortidsminneforeningen. Med midler fra Riksantikvaren skal Abborhøgda bli et sted for både turgåere, bygningsvernere og andre gjester.

Riksantikvar Hanna Geiran kommer, DNT-sjef Dag Terje Solvang kommer og generalsekretær i Fortidsminneforeningen Ola Fjeldheim kommer på bursdagsfesten – og de håper å se deg også!

Velkommen!

Vandring med guide fra Lebiko til familiedag på Abborhøgda

Det vil bli vandring med Åsmund Skasdammen som guide, fra Lebiko til Abborhøgda. Ca 6km.  På Abborhøgda kommer man til 175-års bursdagsfeiring av Fortidsminneforeningen, dette er en feiring fylt med aktiviteter, spennende ...