Kick Off for tillitsvalgte og frivillige i DNT FO

Fottur til Jonsokknappen, Brandval etter lunsj.
Fottur til Jonsokknappen, Brandval etter lunsj. Foto: Trond Asle Daltveit

Lørdag 18. september hadde DNT Finnskogen og Omegn Kick Off på Brandval for sine tillitsvalgte og frivillige i hovedlaget og lokallagene. Hovedtemaene for dagen var bærekraftløfte og medlemsrekruttering, og selvsagt ble det tid til en tur med kultur og historie fra Brandval.

Kick Off i DNT Finnskogen og Omegn er en årlig samling med tillitsvalgte i DNT FO og i lokallagene DNT FO Elverum, DNT FO Solør og DNT FO Kongsvinger/Eidskog. Totalt er vi til sammen 33 tillitsvalgte fordelt på 4 styrer. Dersom noen tillitsvalgte melder avbud kan lokallagene inviteres frivillige til å delta. Formåler er å skape et felles samhold på tvers av lokallagene. DNT FO dekker et stort område. Derfor er det viktig at vi møtes for å dele erfaringer og staker ut felles mål for hele organisasjonen. Normalt skal Kick Off i DNT FO holdes i april for at det også skal være en introduksjon til nye tillitsvalgte og en start på tursesongen. På grunn av Covid 19 ble årets Kick Off utsatt og gjennomført på Bøndenes hus på Brandval lørdag den 18. september.

Temaet for året Kick Off var medlemsrekruttering og bærekraft.

Medlemsrekruttering
Med flere medlemmer kan vi gjort mer, i form av flere/bedre turer og arrangement og bedre vedlikehold av stier og hytter. På Kick Off samlingen diskuterte vi i grupper hvordan DNT FO kan bli bedre til formidle alle de tiltak vi gjør i DNT FO og lokallagene for å få folk på tur. På den måten håper vi at flere får øynene opp for DNT FO og blir medlem. DNT er ikke kun å få rabatter på turer fra hytte til hytte i fjellet. Det er først og fremst for å bidra til turer i vårt eget nærområde, og bidra til tilrettelegging for at alle skal få nyte friluftlivets gleder (inkludering).

Bærekraft
DNT har på sitt landsmøte i 2021 vedtatt en felles bærekraftsstrategi med hele 19 konkrete mål som skal oppfylles i perioden 2021-2030. I den forbindelse har DNT FO skrevet under på bærekraftløfte hvor vi forplikter oss til å følge opp strategien og de 19 målene. Derfor gjennomførte vi et gruppearbeid hvor vi svarte på hva vi ønsker å prioritere av tiltak for å oppnå målene i DNT sin bærekraftstrategi.

Vi takker DNT FO Kongsvinger/Eidskog, vertskapet på Bøndenes hus i Brandval og fomidlingglade lokalguider for å bidra til at dette ble en flott dag!

Lurer du på hva vi kom fram til - her kan du laste ned presentasjonen fra Kick Off i DNT med svar på gruppeoppgavene. ​​​​​​​

Gruppearbeid om bærekraft og medlemsrekruttering
Gruppearbeid om bærekraft og medlemsrekruttering Foto: Trond Asle Daltveit, DNT FO

Skrevet av Trond Asle Daltveit 22. september 2021