Skifte mellom daglig ledere

Lene i Mammapermisjon
Lene i Mammapermisjon Foto: Lene Margrethe Sætaberget

Etter 8 mnd i mammapermisjon er Lene nå tilbake på jobb. Vi ønsker henne velkommen tilbake, og takker samtidig Per for hans innsats som vikar i disse månedene. 

Vi er så heldige at både Per og Lene vil jobbe sammen ut året for å sørge for en smidig overlapp. Dette er viktig for at prosjekter skal kunne videreføres og følges opp på en god måte fremover. Det nå Lene som besvarer DNT Finnskogen og Omegn sin telefon (90061195) Hun har primær arbeidstid tirsdag-torsdag ut året før hun er mandag-fredag etter nytt år. 

Det ble et annerledes og krevende år for DNT Finnskogen og Omegn, med nedstenging av hytter og avlysning av turer på grunn av Covid-19. Dette har Per, som jo hadde masse å sette seg inn i, styrt med en trygg hånd. Og i samarbeid med alle våre frivillige, ble det åpnet opp både hytter og aktiviteter så fort myndighetene ga klarsignal til dette med nye smitteverntiltak på plass.

I tillegg har frivilligheten fortsatt sin i herdige innsats med å rydde, merke, og klopplegge stier. I Elverum er det nærtursti prosjekt som er påbegynt og spillemidler er innvilget her. Jobben pågår og det skal bli enklere for Elverums befolkning å finne frem i sine nærturområder. 

I solør kan man dra frem Spiker'n som en av de virkelig store satsningene i år. Det er ikke få hundre meter med klopper som har blitt lagt langs denne gamle flyktningeruta. For ikke snakke om all den tid som er blitt brukt til å rydde og merke den opp på nytt. Så har du hatt lyst til å gå den er den klar til å ta i mot vandrere, få et innblikk i den farefulle ferden mange tok gjennom krigsårene for å komme til friheten.

Også i Kongsvinger er det planlagt en jobb med å skilte og merke nærturstier, men dette prosjektet ligger litt lenger frem i tid, men vi håper å være godt i gang og synlige i løpet av sommeren 2021.

På Eidskog kan vi rapportere om godt med besøk på hytta på Slettmoen, det er artig at en ny hytte blir såpass populær etter bare et par år, det vitner om at de som har vært der er fornøyde med oppholdet.