3-dagers telttur og topptur i Alvdal Vestfjell.

9. september kl. 10:00
Fellestur, Fottur, Telttur, Aktivitet Topptur
DNT Finnskogen og Omegn, DNT Finnskogen og Omegn - Elverum

Bli med på helgetur med telt og sovepose til Alvdal Vestfjell, med innlagt topptur til Storsølnkletten, majesteten midt i et flatt landskap og med utsyn på 360 grader.

Oppmøtested: Folkvang i Elverum kl 10.
Turdato: 9-11.09.2022
Varighet: 3 dager, 2 overnattinger

Turbeskrivelse

Dag 1, fredag: Vi reiser med privatbiler til Follangsvangen i Alvdal kommune. Derfra går vi på umerket sti mot Storsølnkletten. Vi finner en teltplass i nærheten av Vesle Sølnsjøen, Dagens etappe er 7,3 km med totalt ca 300 meter stigning. Vi beregner 3 timers gåtid pluss pauser, og er fremme ved teltplassen før det blir mørkt.

Dag 2, lørdag: Dagen pakker vi sammen leiren for tur over Storsølnkletten (1827moh). Vi pakker dagstursekken og går mot Breisjøsæter, som er kjent for sin gode mat og hyggelige atmosfære, før vi dreier østover lags elva mot toppen. På toppen av Storsølnkletten har man utsyn til fjell i alle retninger. Etter en lunsjpause på toppen går turen videre til Spisskletten (1690) på vei ned til leiren igjen. Dagens etappe er ca 16 km med drøye 1000 meter stigning.

Dag 3, søndag: Søndagen starter med en lat frokost før nedpakking av leir og retur tilbake til Follvangsvangen og returen hjem. Dagens etappe er ca 9 km i forholdsvis lettgått fjellterreng.

Mat: Du må selv ta med mat og drikke for turen, samt egnet kokeapparat. Det er ikke mulig å handle mat underveis på turen.

UtstyrSe utstyrsliste for sommerfjellet. Kle deg etter vær og husk at været kan endre seg raskt. Husk solbriller og solkrem. Sovepose, liggeunderlag. Vi forsøker å dele på telt.

Generelle vilkår ved påmelding: Les generelle vilkår

Pris: gratis for DNT-medlemmer, 600 kr for ikke-medlemmer. Vi samkjører fra Elverum. Utgifter til transport avtales fordelt mellom turdeltakere som samkjører.

Kart: Kart og turutstyr kan en kjøpe i DNT-butikken i Hamar, eventuelt på dnt.no . Rabatterte priser for medlemmer. Alvdal Vestfjell 1:50 000,kart, STD

Gradering: Krevende, rolig tempo. Passer for deg som er vant til å gå på tur i fjellet med tung sekk og er i normalt god form.

Turledere: Siv Lillevik 458 49 949 og Tom Jensen

Turledere: