Avlyst Gå hele Finnskogleden med guide

Fellestur

Dato
19. september kl. 10:00 - 17:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom
Turtyper
Fellestur, Fottur, Turkatalog2020
Arrangører
DNT Finnskogen og Omegn, DNT Finnskogen og Omegn - Kongsvinger/Eidskog
Turområde
Finnskogen, Østlandet (se kart)
Turkode
turkatalog2020
Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst. Grunnet usikkerhet knyttet til smittespredning av korona

Finnskogleden strekker seg over 240km på kryss og tvers av grensen til Sverige gjennom Finnskogen. Her møter man vakker natur; stille skogstjern, skogkledde åser og høydedrag som viser den uendelige skogen så langt øyet kan se. Her er det unikt dyreliv, og følger man med, kan man finne spor av elg, rådyr, gaupe, ulv, bjørn osv. I tillegg er det fullspekket med historie her, man passerer mange gamle skogfinske bosteder, flyktningeruter som reddet mange liv under 2.verdenskrig, og historie fra vikingetiden. 

Nå kan du være med å gå deler av Finnskogleden med guide i sommer. Det er satt opp 6 etapper i 2020. Datoene du bør holde av er 31.mai, 5.juli, 2.august, 22.august, 23.august og 19.september.

Andre etappe sørfra av Finnskogleden er på 18 km og går i hovedsak på svenskesida. Turen går i lett terreng med et bratt parti opp til Källarhøjden litt før Mitandersfors. Gåtid er beregnet til ca, 5-8t. Vanskelighetsgrad: Middels.  
Oppmøte kl. 10 ved Mitanderfors (Sverige) hvor buss frakter oss til turstart ved Håvilsrud og vi går leden tilbake til  Mitanderfors. 

 

Gå hele Finnskogleden med guide

Finnskogleden strekker seg over 240km på kryss og tvers av grensen til Sverige gjennom Finnskogen. Her møter man vakker natur; stille skogstjern, skogkledde åser og høydedrag som viser den uendelige skogen ...

Kontaktinformasjon:

  • Atle Løvaas
  • Tlf. 41693294

Turleder:

  • Atle Løvaas