Avlyst Gå hele Finnskogleden med guide

Fellestur

Dato
22. august kl. 10:00 - 17:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom
Turtyper
Fellestur, Fottur, Turkatalog2020
Arrangører
DNT Finnskogen og Omegn, DNT Finnskogen og Omegn - Kongsvinger/Eidskog
Turområde
Finnskogen, Østlandet (se kart)
Turkode
turkatalog2020
Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst. Denne aktiviteten er dessverre avlyst. Grunnet usikkerhet knyttet til smittespredning.

Finnskogleden strekker seg over 240km på kryss og tvers av grensen til Sverige gjennom Finnskogen. Her møter man vakker natur; stille skogstjern, skogkledde åser og høydedrag som viser den uendelige skogen så langt øyet kan se. Her er det unikt dyreliv, og følger man med, kan man finne spor av elg, rådyr, gaupe, ulv, bjørn osv. I tillegg er det fullspekket med historie her, man passerer mange gamle skogfinske bosteder, flyktningeruter som reddet mange liv under 2.verdenskrig, og historie fra vikingetiden. 

Nå kan du være med å gå deler av Finnskogleden med guide i sommer. Det er satt opp 6 etapper i 2020. Datoene du bør holde av er 31.mai, 5.juli, 2.august, 22.august, 23.august og 19.september.

Første etappe sørfra starter på Morokulien på grensa mellom Sverige og Norge, den er på 17 km i lettgått terreng uten store høydeforskjeller, delvis på skogsbilveier. Gåtid er beregnet til ca, 5-7t.

Oppmøte kl. 10 ved Håvilsrud som ligger i Sverige, (de som vil samkjøre dit kan møtes kl 9.30 på Morokulien Infocenter) hvor buss frakter oss til turstart ved Morokulien og vi går leden tilbake til Håvilsrud. Pris for medlemmer: kr. 50, ikke medlemmer kr. 100.  

 

Gå hele Finnskogleden med guide

Finnskogleden strekker seg over 240km på kryss og tvers av grensen til Sverige gjennom Finnskogen. Her møter man vakker natur; stille skogstjern, skogkledde åser og høydedrag som viser den uendelige skogen ...

Kontaktinformasjon:

  • Vidar Holter
  • Tlf. 92083810

Turleder:

  • Vidar Holter