Avlyst Gå hele Finnskogleden med guide

Voksne, Ungdom
Fellestur, Fottur, Turkatalog2020
DNT Finnskogen og Omegn, DNT Finnskogen og Omegn - Solør
Finnskogen, Trysil og Engerdal (se kart)
turkatalog2020
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst. Grunnet behov for samkjøring og utfordringer knyttet til smittevern må vi desverre avlyse turen.

Finnskogleden strekker seg over 240km på kryss og tvers av grensen til Sverige gjennom Finnskogen. Her møter man vakker natur; stille skogstjern, skogkledde åser og høydedrag som viser den uendelige skogen så langt øyet kan se. Her er det unikt dyreliv, og følger man med, kan man finne spor av elg, rådyr, gaupe, ulv, bjørn osv. I tillegg er det fullspekket med historie her, man passerer mange gamle skogfinske bosteder, flyktningeruter som reddet mange liv under 2.verdenskrig, og historie fra vikingetiden.

Nå kan du være med å gå deler av Finnskogleden med guide i sommer. Det er satt opp 6 etapper i 2020. Datoene du bør holde av er 31.mai, 5.juli, 2.august, 22.august, 23.august og 19.september.

Askosberget – Røgden, Grue Finnskog er en flott etappe med start på Norsk side, før man etter noen km kommer inn i Sverige og man holder seg i Sverige resten av etappen. Flyktningeruta "Skarabergsruta" som er merket fra Espa til Nyckelvattnet har sine siste km her. Turen går i flott skog og langs koselige skogsvann. Turen er 15 km og vi beregner ca 6 timer6 t.

Frammøte ved Sundelins handel som ligger rett etter svenskegrensa da man kjører fv 201mot Sverige, det vil være samkjøring til start i Askosberget.

Gå hele Finnskogleden med guide

• Åsmund Skasdammen