Familiedag på Abborhøgda

Annet, , Familiedag
DNT Finnskogen og Omegn
Finnskogen (se kart)

På grunn av begrenset parkering ved Abborhøgda, er det satt opp buss fra avkjøring mot Dragonmoen ved E16 med avgang 12.15. Bussen returnerer fra Abborhøgda da arrangementet er ferdig via Lebiko-Øyermoen-Dragonmoen.

Også Barnas Turlag vil være til stede denne dagen med aktiviteter til de minste.

Fortidsminneforeningen er landets eldste frivillige organisasjon og fyller 175 år i 2019.

Riksantikvaren og DNT setter stor pris på foreningens arbeid for å ta vare på kulturminner og å spre kunnskap om håndverk og historie, og de to organisasjonene inviterer derfor til en felles feiring av jubilanten på Abborhøgda i Kongsvinger kommune 5. oktober.

Abborhøgda er et finnetorp fra 1700-tallet som ligger langs Finnskogrunden, en av 11 Historiske vandreruter som Riksantikvaren og DNT står bak.

Abborhøgda har vært i Statskogs eie, men overtas til høsten av Fortidsminneforeningen. Med midler fra Riksantikvaren skal Abborhøgda bli et sted for både turgåere, bygningsvernere og andre gjester.

Riksantikvar Hanna Geiran, DNT-sjef Dag Terje Solvang, adm.dir i Statskog Gunnar Lien og generalsekretær i Fortidsminneforeningen Ola Fjeldheim kommer på bursdagsfesten – og de håper å se deg også!

Velkommen!

Familiedag på Abborhøgda

På Abborhøgda inviteres det til 175-års bursdagsfeiring av Fortidsminneforeningen, dette er en feiring fylt med aktiviteter, spennende historie, tradisjonsmat, tur og kultur, som passer for både store og små. På grunn av begrenset ...